De voor- en nadelen van een Macbook kopen

De MacBook Air, die in 2008 op de markt is gebracht, is een van de dunste en lichtste laptops van Apple en een van de meest verkochte producten naast de iPhone. Het is ook de meest milieuvriendelijke MacBook, omdat hij is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Er zijn enkele voor- en nadelen aan de aanschaf en het gebruik van een MacBook Air die in overweging moeten worden genomen. Wij noemen er 3 van elk:

Voordelen

1. Lange gebruiksduur van de batterij

Een van de grootste pluspunten van een MacBook Air voor studenten is de lange gebruiksduur van de batterij. Tijdens de Laptop Mag-batterijtest met continu WiFi-gebruik ging de batterij 14 uur mee. Er zijn maar een handvol laptops die zo’n lange batterijduur bieden. Dit zou een geweldig punt kunnen zijn voor een student die een laptop de hele dag moet gebruiken zonder hem steeds opnieuw te hoeven opladen.

2. Retina-display

De MacBook Air heeft een resolutie van 2560X1600 met 4 miljoen pixels, wat leidt tot een zeer scherp beeldscherm. De 2018 MacBook Air heeft 40% meer kleuren dan zijn voorgangers. Ook de tekst is zeer scherp en prijzenswaardig. De randen aan het display zijn 50% dunner wat leidt tot een betere weergave.

3. Interne opslag

Een ander verkoopargument van een MacBook Air is een interne SSD (solid-state drive) in zowel het 11-inch als het 13-inch model.

Deze heeft een flashopslag van 128 GB. Dit is een pluspunt, want interne opslag op basis van een SSD betekent dat de snelheid en levensduur van een apparaat worden verbeterd, aangezien deze 25 tot 100 keer sneller is dan een typische harde schijf.

Dit resulteert in snellere bestandsoverdracht en een kortere opstarttijd.

Nadelen

1. Hoge prijs

Een van de grootste nadelen van een MacBook Air is zijn prijs. Het nieuwste model van de MacBook Air begint bij 999 dollar. Er zijn verschillende andere opties met vergelijkbare, zo niet betere specificaties die minder kosten dan een MacBook Air. Als je een budget hebt, is het zeker beter om naar andere opties te kijken.

1. Geen USB Type-C

De MacBook Air heeft de standaard USB Type-A-poorten en mist een Type-C- of Thunderbolt 3-poort. Dit is een nadeel omdat er in de toekomst randapparatuur komt met USB Type-C-aansluitingen die niet werken met de Air. USB Type-C poorten maken het mogelijk om de laptop op te laden, gegevens naar randapparatuur te sturen en via een enkele draad naar meerdere monitoren uit te voeren.

Thunderbolt 3-poorten zijn USB Type-C-poorten die extra snelheid hebben en de mogelijkheid om dubbele 4K-monitoren via een enkele verbinding van stroom te voorzien. In 2017 kun je met een van deze poorten een verbinding maken met een enkel dockingstation dat uw laptop kan opladen en met één kabel verbinding kan maken met externe beeldschermen.

3. Beperkte hardware-upgrade

Een ander nadeel van een MacBook Air is de beperkte upgradebaarheid van de hardware. Er zijn aanpassingen die voor de aankoop kunnen worden gemaakt, maar er is geen extra ruimte voor processor, geheugen en opslag upgrades later.