Welke backend programmeertaal is het beste voor starters?

Hoewel de gebruikers toegang hebben tot de voorkant van de applicatie, beïnvloedt dit het succes of falen van de applicatie of software. Wat meer invloed heeft op het succes of falen van de software is de backend van de applicatie of software. Het is omdat het de hersenen van de applicatie zijn, en het voegt kleine functionaliteit toe aan de applicatie.

Het is een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer backend talen populair worden voor het maken van verschillende soorten applicaties. Als gevolg van deze kwestie, wanneer een professionele applicatie ontwikkeld gaat worden, analyseert de ICT-afdeling zorgvuldig de eisen en besluit dan om de backend programmeertaal te gebruiken. Onze lijst van beste backend programmeertalen:

1. JavaScript

JavaScript is een van de meest populaire talen in het afgelopen decennium. Het stelt ontwikkelaars in staat frontend en backend te maken met dezelfde syntaxis, wat de werklast aanzienlijk vermindert. Express.JS en Node.js maken het beheer en de werking van beide uiteinden van de toepassing mogelijk, terwijl API’s helpen bij de snellere en gemakkelijkere ontwikkeling van toepassingen.

2. Python

Python werd gecreëerd in 1991, en het heeft zich sindsdien ontpopt als een geweldige multi-purpose taal. Het biedt een zeer schone en gemakkelijke backend ontwikkelomgeving. Volgens een Stack Overflow onderzoek gehouden in 2020, was dit de 3e meest geliefde programmeertaal door de ontwikkelaars.

3. Ruby

Deze programmeertaal werd in 1990 ontwikkeld door een Japanse programmeerexpert. Het mooie van deze taal is dat hij een syntaxis heeft die lijkt op die van Python en Java. Niet alleen dit, maar het staat grote automatiseringsmogelijkheden toe. Het is de reden dat platforms zoals Airbnb en Esty dit gebruiken voor automatiseringsdoeleinden.

4. PHP

PHP werd ontwikkeld in 1994 en is sindsdien uitgegroeid tot ‘s werelds beste server-side ontwikkelingstaal. Volgens een onderzoek van W3Tech is ongeveer 79% van alle websites ter wereld gemaakt met PHP. Dit is zondermeer een goede start als taal om te leren.

5. Java

Java werd gemaakt in 1991, maar het werd officieel gepubliceerd in 1995, en vanaf die tijd is het uitgegroeid tot een van de beste programmeertalen in de wereld. Het is ook gerangschikt als de op een na beste programmeertaal in de 2021 TIOBE index rangschikking. Bovendien is het de beste optie voor het bouwen van mobiele apps.

6. C#

C-Sharp is een van de meest populaire talen voor het maken van de backend van een systeem. Dat komt door zijn geweldige functies, zoals automatisering op Windows-servers. Afgezien van dit, is het geweldig omdat het codes zeer snel uitvoert. Het kan ook gebruikt worden voor game ontwikkeling en het maken van CLI-applicaties.