Handige apps voor in het klaslokaal

Het lijdt geen twijfel dat leerkrachten drukke mensen zijn. We hebben nieuwe initiatieven te implementeren, standaard curriculum te volgen, en sociaal-emotionele overwegingen in te passen in onze zeer korte, zeer drukke dagen.

Eén manier om lesgeven en leren leuker, innovatiever en aantrekkelijker te maken, is het gebruik van technologie en apps in onze klaslokalen. Lees verder om te leren hoe u uw klaslokaal kunt verbeteren met behulp van een verscheidenheid aan gratis hulpmiddelen voor leerkrachten, leerlingen en ouders! Onze top drie:

1. Evernote

Evernote is een digitaal hulpmiddel voor het maken van notities dat voor heel veel dingen kan worden gebruikt. Wij hebben Evernote gebruikt om onze schrijfworkshopconferenties en ons werk in kleine groepjes in de klas te noteren. Voor dat laatste kunnen wij specifieke mappen voor elke leerling maken. Deze leerling mappen kunnen dan gebruikt worden om aantekeningen te maken over alles wat je zou willen zeggen tijdens een ouder-leerkracht conferentie.

Een van de voordelen van Evernote is dat het synchroniseert met al je apparaten, dus als je het op je laptop op school gebruikt en je wilt je notities aanvullen of bekijken wanneer je thuis bent op je telefoon, dan kan dat! Meld je gratis aan op evernote.com.

2. Prodigy

Prodigy is een van onze favoriete hulpmiddelen om wiskunde leuker te maken voor alle lagere klassen. Afgestemd op de Common Core State Standards van Massachusetts, kunnen leerlingen inloggen op Prodigy met een Google-account of een algemene gebruikersnaam en wachtwoord, en leraren plannen toewijzen op basis van wat de klas op dat moment aan het leren is.

Onze leerlingen hebben bijvoorbeeld onlangs geleerd hoe ze equivalente breuken kunnen maken, dus hebben wij een plan voor hen gemaakt op basis van die specifieke norm. Bovendien kunt u precies bijhouden hoeveel problemen elke leerling op datum heeft voltooid en wat hun succespercentage is voor elke norm.

Het programma past zich aan, dus als een leerling moeite heeft met een bepaalde standaard, zullen de problemen die hij nog moet oefenen verschijnen als hij verdergaat met nieuwe lessen.

Het beste deel? Prodigy is een spel, dus de kinderen hebben al het plezier van spelen terwijl ze leren van rekenproblemen. Dit is ook een activiteit die thuis kan worden gedaan-plus, leerlingen kunnen de avatars van al hun klasgenoten zien en zelfs tegen elkaar strijden.

3. Seesaw

SeeSaw is een digitaal portfolioplatform waar je werk van leerlingen kunt opslaan en delen met andere leerlingen, ouders en leerkrachten. Onze leerlingen kunnen bijvoorbeeld werkstukken uit verschillende vakken selecteren en ofwel een stemopname maken of een video maken om hun werk en het doel uit te leggen, wat een geweldige kans is voor feedback van medeleerlingen en zelfreflectie van leerlingen.

Dit platform kan ook een geweldige manier zijn om werkvoorbeelden van hoge kwaliteit op te slaan voor de volgende klas, en ook een opslagplaats om toegang te krijgen tot video’s en foto’s van projecten voor werkpresentaties aan het einde van het jaar, of zelfs door te geven aan hun nieuwe leraren!