De voordelen van een smartboard

Als je “bij de tijd bent”, dan hebt je misschien het geluk een Smartboard in je klaslokaal te hebben. Dit interactieve whiteboard vervangt de overheadprojector in veel klaslokalen in de Verenigde Staten. Smartboard technologie in de klas kan je curriculum verrijken door het nemen van een typische les en het veranderen in een leuke, meer interactieve les. Hier zijn een paar van de geweldige voordelen van het gebruik van technologie in de klas door het hebben van een smartboard.

Smartboards verbeteren de leerervaring van studenten

In klaslokalen over het hele land worden Smartboards geïnstalleerd omdat deze geweldige technologie niet alleen de manier waarop leraren lesgeven verbetert, maar ook de manier waarop leerlingen leren. Het kan studenten voorzien van een verrijkte leerervaring door het projecteren van visuele elementen. Het maakt gedifferentieerd leren ook veel gemakkelijker omdat leerkrachten verschillende leerstijlen kunnen hanteren. Visuele leerlingen kunnen het whiteboard observeren, terwijl tactiele leerlingen kunnen leren door het bord aan te raken. Met de touchscreen-optie kunnen leerkrachten programma’s uitvoeren met een tikje van hun vinger.

Smart Technology is interactief

Misschien wel een van de grootste voordelen van Smartboards is hun vermogen om interactief te zijn. Leerlingen leren het beste wanneer ze volledig betrokken zijn, en hands-on leren is een van de beste manieren om dat te doen. Met deze technologie heeft elk kind in de klas de mogelijkheid om het Smartboard op hetzelfde moment te gebruiken. Bijvoorbeeld, geavanceerde smartboards hebben de mogelijkheid voor leerlingen om hun vinger te gebruiken en direct op het bord te schrijven. De meeste Smartboards hebben aparte werkplekken zodat meerdere kinderen tegelijk gebruik kunnen maken van het smartboard. Deze interactiviteit biedt leerlingen de mogelijkheid om ook via een tablet te schrijven, tekenen of aantekeningen te maken.

Ze zijn onderhoudsarm

Smartboards zijn zeer eenvoudig in het gebruik en vergen zeer weinig onderhoud. De borden gebruiken geen krijt of stiften (die vies kunnen zijn); je gebruikt alleen je vinger of een speciale pen. Je zult ook merken dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn.

Je hebt toegang tot online bronnen

Slimme technologie biedt leerlingen gemakkelijk toegang tot online bronnen. Ze kunnen in de klas worden ingesteld zodat alle leerlingen elke website of video kunnen bekijken via een computerapplicatie. Leerkrachten hebben toegang tot een groot aantal goed geïnformeerde databases die hen kunnen helpen hun lessen te versterken. Studenten kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot een breed scala aan middelen om hen te helpen een project te voltooien of onderzoek te doen.

Ze zijn milieuvriendelijk

Als je op zoek bent om ‘groen te gaan’, dan is dit je kans. Smartboards zijn milieuvriendelijk omdat ze de behoefte aan papier elimineren. Het is niet meer nodig om papieren voor de klas te fotokopiëren of af te drukken. Deze interactieve borden helpen het milieu door het elimineren van de tonnen en tonnen verspild papier en inkt die elk jaar worden gedumpt.

Smartboards maken integratie van technologie mogelijk

Een van de vele voordelen van Smartboards is de mogelijkheid tot integratie van technologie. Leerkrachten zijn in staat om hun computers, videocamera’s, digitale camera’s, microscopen, en vrijwel alles wat je maar kunt bedenken aan te sluiten om te helpen bij de instructie.