Beste ergonomische toetsenborden, waar moet je op letten?

Overschakelen van een conventioneel naar een ergonomisch toetsenbord is, eerlijk gezegd, een hele stap. Het kan enkele weken duren om het spiergeheugen dat nodig is om snel te typen op een, ofj e nu een gebogen unibody model of een tweedelige split toetsenbord te kopen opnieuw te verwerven. Afgezien van een paar opmerkelijke uitzonderingen, zijn ergo-toetsenborden ook aanzienlijk duurder dan het gemiddelde kantoorgerichte model. Dat extra leertijd en geld vereist, terwijl de moeite waard met het juiste apparaat, is meer van een investering dan de meeste mensen bereid zijn te maken in een toetsenbord.

RSI voorkomen

Maar investeren in een ergonomisch toetsenbord is meer dan een technische upgrade; het is een investering in uw gezondheid.

Ergonomische toetsenborden zijn ontworpen om de schade te beperken die het gebruik van een toetsenbord na jaren van dagelijks gebruik toebrengt aan uw handen, polsen en schouders. Repetitieve stress blessures (RSI’s), die worden veroorzaakt door over een lange periode steeds weer dezelfde bewegingen te maken, zijn endemisch bij het gebruik van een toetsenbord en muis. Als je vijf dagen per week de hele dag achter een toetsenbord zit te typen, is enige schade waarschijnlijk, zo niet onvermijdelijk. Ergonomische toetsenborden verminderen die schade theoretisch door het elimineren van enkele onnatuurlijke en, of je het nu merkt of niet, inspannende bewegingen die komen kijken bij het typen, gamen en anderszins gebruiken van een toetsenbord.

Terug naar de natuur: Juiste handpositie

Om te begrijpen hoe ergonomische toetsenborden dingen voor je verbeteren, helpt het om te praten over alle manieren waarop het gebruik van een toetsenbord RSI’s kan veroorzaken. Typen op een toetsenbord dwingt je tot het maken van een reeks onnatuurlijke bewegingen. Eerst draait je je armen zodat ze platliggen, parallel aan het toetsenbord. Afhankelijk van de breedte van het toetsenbord, kunt je zijwaarts reiken, waar bij je je pols op een onnatuurlijke manier verdraait en uw vingers te ver uitrekt, om bepaalde toetsen aan te slaan. Als je je polsen plat op een tafel voor uw toetsenbord legt, moet je je polsen omhoog buigen om de toetsen te bereiken. Als je je armen voor je samenbrengt om uw standaard typpositie te bereiken, moet je ook spieren in uw schouders en rug buigen.

Om deze problemen op te lossen, geven ergonomische toetsenborden een nieuwe vorm aan het toetsenbord op manieren die deze inspannende draaiingen en buigingen minimaliseren of uit de vergelijking halen. De meeste ergonomische toetsenborden splitsen de lettertoetsen in twee helften, waarbij de toetsen worden gedraaid zodat ze naar beneden wijzen, naar de onderste hoeken van het toetsenbord. Door de toetsen te draaien kunnen uw armen het toetsenbord vanuit een natuurlijkere hoek benaderen.