De top 6 blockchaintrends van 2021

Blockchain-technologie helpt bedrijven dramatische verbeteringen te bereiken. Operationeel verbetert het de veiligheid en beveiliging aanzienlijk in de financiële sector, gezondheidszorg, toeleveringsketen, software en overheidssector. Hoewel sommige bedrijven blockchain nog steeds zien als een cryptovalutatechnologie, heeft het toepassingen in veel verschillende industrieën. In alle segmenten, behalve consumenten, zullen de investeringen in blockchain naar verwachting toenemen.

1.  Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Een van de meest belangrijke blockchain technologie is BaaS, het biedt een derde partij cloud-gebaseerde infrastructuur aan de bedrijven die actief zijn in de blockchain of het bouwen van blockchain-gebaseerde applicaties. Bedrijven als Microsoft, IBM, en Amazon bieden Blockchain-as-a-Service modals aan en passen deze aan om betere bedrijven mogelijk te maken en end-to-end operaties uit te voeren, en DApps te bouwen. BaaS biedt enorme voordelen aan de klanten en aan de ontwikkelaars en het biedt snelle verwerking in blockchain-ontwikkelde apps. Ook worden de onderhoudskosten verlaagd, en wordt het adopteren van blockchain-technologie snel.

2. Universele Identiteit

Verifiable Credential & Self Sovereign Identity (VC & SSI) biedt bescherming van de privacy van gegevens, verificatie van de gebruiker, houden de geloofsbrieven veilig. Blockchain-technologie heeft een universele identiteit geïmplementeerd die verschillende voordelen biedt in financiële, gezondheids- en verzekeringsdiensten. Banken maken ook gebruik van deze blockchain-technologie voor het bereiken van een hoog niveau van beveiliging van de bank- en leningrekening referenties.

3. Niet-fungibele tokens (NFT)

Tokenization is een van de blockchain-technologieën waar veel vraag naar is. Niet-fungibele Token (NFT) is een uniek token dat niet kan worden uitgewisseld. Deze digitale activa hebben aan populariteit gewonnen en zijn gehyped in de markt. De NFT kan slechts één eigenaar hebben en enorme prijzen. NFT’s worden gegenereerd met behulp van blockchain-technologie genaamd cryptografie. Vorig jaar werd vastgesteld dat de handel in NFT’s het hoogste niveau bereikte, namelijk $250 miljoen, en het komende jaar zal NFT een ongelooflijke markt hebben en elke artiest, professional zal NFT’s creëren en erin investeren.

4. Gedecentraliseerde Financiën (DeFi)

Een andere gehypete Blockchain technologie, DeFi, is een gedecentraliseerde financiering aangeboden door de blockchain. Hierbij is geen centrale entiteit betrokken zoals banken, makelaars, beurzen, enz. DeFi gebruikt Smart contracts van blockchain platforms zoals ethereum om een systeem te creëren dat betere financiële transacties en aanbiedingen aan de gebruiker biedt.

5. Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC)

De meeste mensen hebben gehoord over Blockchain na de populariteit van Bitcoin. Nu is cryptocurrency erg in trek. Maar de nieuwe blockchain-technologie die veel nieuws creëert, is Central Bank Digital Currency.

CBDC’s zijn digitale tokens van de centrale banken die gebruikt kunnen worden in plaats van echt geld. In januari 2021 heeft de Indiase regering onlangs een wetsvoorstel voor de lancering van een digitale munt geïntroduceerd: National Blockchain.

6. Blockchain ontmoet kunstmatige intelligentie

Blockchain draagt bij aan elke sector, waaronder Kunstmatige intelligentie. Met blockchain-technologie kan het verifiëren van gegevens die door netwerken van meerdere organisaties bewegen grote kansen bieden op het gebied van Kunstmatige intelligentie (AI). Ook helpt publieke en private blockchain bij het identificeren van complexe Artificial Intelligence en Machine Learning algoritmes. Een voorbeeld van AI en Blockchain is Bext360, een bedrijf voor digitalisering van de toeleveringsketen dat de rij-efficiëntie in enkele industrieën analyseert en voorspellingen doet over de groei van gewassen.