Hoe word je eigenlijk een professionele gamer?

We hebben waarschijnlijk allemaal gedagdroomd over het stoppen met werken om een professionele esports gamer te worden. Betaald worden om de hele dag je favoriete game te spelen? Wat is er niet leuk aan? Maar het is niet zo eenvoudig als je baas je ontslagbrief toesturen en thuisblijven in je trainingsbroek, de hele dag gamen en niet van je bank afkomen.

Als je echt wil leven van esportscompetities en in gamecompetities meedoen, is hard werk en echte toewijding nodig. En zelfs als je bereid bent om het werk te doen om de allerbeste in je game te worden, moet je afwegingen maken, zoals het opgeven van een vast salaris. Maar als je toegewijd genoeg bent om er de vele, vele uren in te steken (een excuus om meer uren te gamen? Geweldig) die nodig zijn om goed genoeg te worden om van pro-gaming je carrière te maken, kun je je droom waarmaken. Bekijk onze top tips om je op weg te helpen om naar de top te komen.

1. Vind je gamepassie

Om een pro-gamer te worden en er echt een carrière van te maken, moet je je vaardigheden in één game aanscherpen.

Alleen de allerbeste, meest uitzonderlijke spelers worden pro-gamers en verdienen geld door competities te winnen. Het heeft dus geen zin om een manusje-van-alles te zijn en niet meester in een enkel spel te zijn.

Het vergt vele uren oefening om beter te zijn dan anderen, dus kies een spel waar je goed in bent en dat je leuk vindt, en blijf erbij.

2. Word goed in je spel – echt heel goed

Een meester worden in je spel vergt veel tijd, toewijding, en natuurlijk vaardigheden voor het genre. Hobbygamers weten hoe snel de tijd vliegt als je een avond na je werk voor je scherm zit. Dus om een professionele gamer te worden, zul je er nog meer tijd in moeten steken (oh nee! Wat jammer! We horen je het al roepen).

Natuurlijke vaardigheden in een genre maken het natuurlijk veel makkelijker om een meester te worden, en bedenk aan welk genre je de meeste uren van je gametijd hebt besteed. Als je bijvoorbeeld veel CS:GO hebt gespeeld, heb je een voordeel als je besluit een carrière als pro-gamer op te bouwen door Call of Duty te spelen, aangezien vergelijkbare vaardigheden nodig zijn.

3. Word lid van een team

De volgende stap in je reis om een professionele gamer te worden en de sprong naar esports-sterrendom te maken is om je bij een team aan te sluiten. Maar dan moet je wel al goed zijn in je spel en een goede reputatie hebben opgebouwd in de esports. Daarom is netwerken in een vroeg stadium zo belangrijk. Je kunt ook proberen om via online forums contact te leggen met teams en andere esports enthousiastelingen. Door een goede reputatie op te bouwen binnen je gamingcommunity, kan je zelfs benaderd worden door een team en gevraagd worden om mee te doen – maar dit voorrecht is echt voorbehouden aan de besten van de besten.